Moa hoppas på nytändning

ANNONS
|

Finnkamp på Ullevi i helgen och för Europamästarinnan på 400 meter, Moa Hjelmer, blir det två intensiva dagar. Tre lopp på lördag och två på söndag (se faktaruta).

–Jag kom inte med idén själv. Vi kom överens om det här upplägget, Stefan Olsson (förbundskapten) och jag, säger Hjelmer som avslutar utomhussäsongen i Göteborg efter en riktig upp-och-ner-sommar – EM-guldet i Helsingfors följdes upp med ett inte lika lyckat OS, utslagen redan i försöken.

–Det var tufft med två mästerskap och jag var helt mentalt utpumpad efter EM. Jag var inte riktigt där i OS, men Finnkampen blir en nytändning. Det känns lovande, förklarar 22-åringen som visst ser likheter med förebilden Carolina Klüft som mellan 2003 och 2008 aldrig ställde upp i färre än tre grenar och hela sju 2004.

ANNONS

–Det rekordet får hon behålla. Hopp, längd och kast är inte riktigt min grej, förklarar Moa Hjelmer.

Efter tio raka damsegrar för Sverige är Finland liten favorit på pappret inför Ullevi-dagarna.

Herrkampen ser också jämn ut på förhand och EM-bronsmedaljören och OS-fyran Michel Tornéus riktigt längtar till längdtävlingen på favoritarenan:

–Jag trivs på Ullevi och älskar Finnkampen och vet att finländarna kommer att göra allt för att slå mig. Den nerven gillar jag, säger 26-åringen som för tre veckor sedan lämnade Londons olympiastadion oerhört låg – en centimeter från en bronsmedalj.

–Jag kommer nog alltid att vara besviken över att det var så nära. Nu börjar en ny resa och om fyra år, i Rio, kanske jag kan se på den tävlingen med andra ögon.

ANNONS