Mjällby tog viktig seger

|

Mjällby slet till sig tre tunga poäng mot Örebro, och vann med 2-1 (1-0) i en intensiv kamp där Mattias Asper räddade poängen.

Mattias Asper klarade två frilägen och ett tungt skott på slutet.

Mjällby hade förlorat i de tre senaste matcherna. Först utskåpade mot Elfsborg, sedan två mål i nacken hemma mot IFK Göteborg och så förlusten borta mot Syrianska.

Mjällbys elva tryckte gasen i botten och fick utdelning efter en halvtimme när Marcus Ekenberg nickade in 1-0, på ett inlägg från David Löfquist.

Anfallarens andra mål för säsongen.

Han kunde bättrat på den magra statistiken minuten efter, frispelad i djupled. Ekenberg försökte med en tunnel, men John Alvbåge fick ihop benen, och klarade skottet.

Mattias Asper gjorde en liknande benparad när Örebros anfallsspets William Atashkadeh hade friläge.

Solen sken över Strandvallen, allt såg ljust ut.

Temperaturen steg när Mjällby fick in 2-0 i den 59:e minuten. Målskytt Daniel Nilsson som styrde in Jesper Westerbergs fina nick från bortre stolpen.

Sedan kärvade det för hemmalaget. Och Örebro reducerade till 1-2 när Valdet Rama fick ett bra läge.

Mjällby kämpade och det var krampkänningar här och där. Örebro spelade den bättre fotbollen.