Mjällbys Bubacarr Jobe nätade mot Västerås. Arkivbild.

Mjällby tog första segern – HBK föll igen

|

Två raka förluster. Då tog Mjällby sin första seger i superettan för säsongen. Nykomlingen skickade hem Västerås, också nykomling, med 2–1 hemma på Strandvallen.

Pavle Vagic inledde målskyttet i den 23:e minuten med ett hårt skott utanför straffområdet, men gästerna kom tillbaka och kvitterade till 1–1 i 65:e. Några minuter senare såg dock Bubacarr Jobe till att hemmalaget fick sista ordet när anfallaren tog sig förbi Västerås-målvakten Anton Fagerström och placerade in 2–1.

Desto tyngre gick det för Halmstad.

Hallandsklubben, som har tippats vinna serien, åkte på sin andra raka förlust borta mot Brage, 0–2.

Borlängelaget gjorde båda målen i andra halvlek och gick därmed upp i serieledning i en haltande tabell, medan HBK parkerar på den nedre halvan efter tre matcher.