Mjällby spräckte nollan och vann

|

Första poängen och första segern för Mjällby. På hemmaplan slog laget Kalmar 1-0 (0-0), som sprang på första förlusten.

Det var ingen höjdarmatch. Mycket ställningskrig. Trist.

Spel på mittfältet.

Målvakterna stod och huttrade i snålblåsten från Hanöbukten.

Men på slutet hände något med Mjällbys spel. Laget tryckte på framåt och lite finurligt.

Pavel Zavadil drog en frispark som Etrit Berisha inte kunde hålla. Momentet senare fick Moestafa El Kabir in 1-0 i röran framför Kalmars mål.

Mjällby hade på sex matcher i allsvenskan en ruggig statistik mot Kalmar: noll vinster, två oavgjorda och fyra förluster.

I det sjunde allsvenska mötet sprang Patrik Rosengren och de andra i Mjällby in på Strandvallen med noll poäng, noll gjorda mål och fyra insläppta efter två matcher.

En minst sagt trög start i årets allsvenska. Det märktes på publiksiffran, bara 3 000.

Annat i fjol, då laget till slut blev sexa. Då hade Mjällby fyra poäng efter två matcher.

Enda lilla målchansen före paus kom efter ett ryck och ett inlägg av El Kabir, som nyligen skrev kontrakt med italienska Cagliari. Men en Kalmarfot fick bollen till hörna.

Kalmar hade Daniel Mendes bredsida strax över ribban efter tio minuter. Allt annat oskadliggjorde "Bagaren" Rosengren och mittbackskollegan.