Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Mix klar för Blåvitt – återvänder till Göteborg

Mix Diskerud är spelklar för IFK Göteborg. Mittfältaren lånas in från Manchester City och förstärker klubben under Svenska cupen. – Det är en otroligt intelligent spelare, säger Poya Asbaghi.

Han gjorde 29 matcher för Blåvitt förra säsongen och stod då för nio poäng varav fem mål under en krokig säsong för klubben.

– Det är en otroligt intelligent spelare och det märker man så fort vi sätter igång. När vi spelar med tillslagsbegränsning så åker skallarna fram och där hamnar han alltid i framkant. Sen har han en teknisk begåvning och har huvudet på skaft och ser sin omgivning. Han är en väldigt renodlad passningsspelare, sa Poya Asbaghi nyligen till GP.

LÄS ÄVEN: Han var förstavalet för Blåvitt i mittfältsjakten – blev för dyr

Nu är Mix Diskerud tillbaka i klubben igen men hur länge är fortfarande oklart. Enligt uppgifter till GP rör det sig först om ett lån över de tre gruppspelsmatcherna i Svenska cupen – men avtalet kan bli längre än så.

– Det har varit en del detaljer att hantera. Nu är det klart och vi är väldigt belåtna med att få in en spelare på den höga nivå som Mix ligger på, säger sportchefen Mats Gren till klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: Mix om Blåvitt: "Jag har saknat dem"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.