Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor Claesson, en av flera landslagsspelare som kan byta klubb i sommar.

Mitt i VM surrar transferryktena för fullt

John Guidetti och Sebastian Larsson klarade av sina klubbyten innan de flög till Ryssland. Vem står på tur att flytta? De hetaste ryktena rör sig kring Emil Forsberg, Viktor Claesson och Robin Olsen.

Samtidigt som de svenska landslagsspelarna förbereder sig för mötet med Tyskland i den andra gruppspelsomgången pågår agenternas arbete på annat håll. De har nämligen fullt sjå med att hitta nya klubbadresser eller bara sondera bland de klubbar som har visat intresse.

Två övergångar stökades undan före VM.

John Guidetti lämnade i slutet av maj Celta Vigo för Alavés, klubben han spelade för på lån under vårsäsongen. Kort senare presenterades Sebastian Larsson för AIK. 33-åringen blir allsvensk debutant om en månad.

Behöver ett bra VM

Kring mittfältskollegan Forsberg, som hade en mindre framgångsrik säsong i Bundesliga, surrar det av flyttrykten till betydligt större klubbar än Leipzig. Men det krävs att han gör ett starkt VM för att hamna i en större klubb.

Och Forsberg vill inte prata konkret om framtiden.

- Jag tänker bara på VM, allt annat lämnar jag till Hasan (Cetinkaya, agenten), säger Forsberg men nämner även att han känner sig redo för ett klubbyte.

- Absolut, men det är, som sagt, inget jag lägger fokus på nu. Det enda jag har i huvudet är vad som händer här och nu. Det är mitt första VM och jag lägger all kraft på det.

Skriverier finns det även gott om när det handlar om var Viktor Claesson kommer att spela i framtiden; fortsätter han i ryska Krasnodar eller är det möjligt med att en annan utmaning lockar?

26-åringen lägger dock snabbt på locket och är tydlig med att allt annat än VM får vänta tills mästerskapet är över.

- VM är väl ett jättestort skyltfönster, så klart, men det är inget som jag springer runt och tänker på. Min enda inställning är att försöka ta Sverige så långt som möjligt och göra bra matcher själv för att åstadkomma det, och sedan om det ger mig en skjuts i klubbkarriären är det bara en bonus. Men det är inget som jag tänker på.

- Jag har kontrakt med Krasnodar och skulle det dyka upp något konkret så får vi ta det då. Men det är inget som jag fokusera på just nu, säger han.

"Bra kontrakt"

Liknande tankar verkar Ola Toivonen, som knappt har fått speltid i franska Toulouse, ha. Anfallaren är snabb med att punktera allt möjligt framtidsprat.

- Nu är det VM, säger Toivonen för att en stund senare bekräfta bilden om att mästerskapet i Ryssland är ett perfekt skyltfönster.

- O ja, så är det ju. Men jag har hela tiden sagt att man inte ska slänga bort det man har. Jag sitter på ett bra kontrakt och familjen trivs utmärkt i södra Frankrike, och det är det viktigaste nu när man har fru och två barn, vad de prioriterar. Sedan fungerar även skolan jättebra, så vi får se vad som händer.

Robin Olsen, som släpps av FC Köpenhamn om prislappen är den rätta, har placerats i både Roma och Liverpool men på frågor om eventuell framtida klubbtillhörighet svarar han:

- Jag måste vara tråkig och säga inga kommentarer.