Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sundsvalls Lars Christian Krogh Gerson jublar efter sitt straffmål som sänkte Häcken.

Missnöjt Sundsvall i serietopp

En vinnare. Två missnöjda lag.

Sundsvall har vunnit tre matcher i rad och är allsvenskans mest formtoppade lag. Mot Häcken räckte det med att ligga lågt i försvaret och slå ifrån sig alla bollar som närmade sig det egna straffområdet. Ja, och en straffspark hjälpte också till en del.

Den kom i 18:e minuten och sköts in av Lars Krogh Gerson. Det skickade upp Sundsvall i serieledning och laget har haft sin bästa säsongsstart på länge. Senast Giffarna vann tre allsvenska matcher i rad var i somras.

- Okej, vi vann matchen men vi är långtifrån nöjda med hur det såg ut, sade lagkaptenen Tommy Naurin. Spelmässigt ser det inte så bra ut idag. Häcken har bollen mycket och vi slår mest ifrån oss. Vi vill vara ett spelförande lag med stort bollinnehav. Det enda vi är nöjda med egentligen är de tre poängen. Häcken saknade hunger

Men det var inte Sundsvalls skyttegravstaktik som de flesta lär minnas. Utöver regnet, haglet, snön och den strålande solen som bytte av varandra var Häckens ineffektivitet det mest påtagliga.

- Jag vet inte vad vi ska kunna göra mer än det här, sade Samuel Gustafson. Vi kommer fram till deras straffområde, vi skapar chanser och vi tar skotten. Men bollen vill inte in.

Häcken saknade flera skadade spelare, som skyttekungen Paulinho, anfallaren Alexander Jeremejeff och offensive Martin Ericsson. Häckens tränare Peter Gerhardsson sade att hans spelare saknade hunger och inte högg på returerna som han hade önskat.

- Samtidigt är det svårt att klaga när vi skapar så många chanser, men det där sista fattades, sade Gerhardsson. 

Samuel Gustafson:

- Det får stå för Peter och jag vet inte vad han menar att man behöver för egenskaper i såna fall. Om jag skjuter och bollen går på en försvarare, vad skulle jag ha gjort annorlunda då? Häcken näst sist

Medan Giffarna var besvikna och ändå firade serieledning väntar fortsatt bottenstrid för Häcken. Närmast mot Gefle och sedan borta mot Malmö FF – innan det är dags för Malmö igen i svenska cupens final 5 maj.

- Tabellen spelar egentligen ingen roll just nu. Det är prestationerna som räknas, sade Samuel Gustafson. Mot Östersund senast var det den sämsta match jag har varit med om. Då hade vi inte ett enda skott på mål i andra halvlek. Nu hade vi 20 skott eller nåt sånt. Så sett var det här ett fall framåt