Missnöje mot avsparkstiden – vill få OS-finalen flyttad

Avsparkstiden för OS-finalen mellan Sverige och Kanada har kritiserats av de svenska spelarna. Nu vill även Discovery som är sändande bolag i Sverige få avsparkstiden att ändras.
– Vi är ju lika missnöjda som spelarna, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör till Aftonbladet. Nu vädjar också SOK och SvFF om att flytta fram matchstarten.
– Det är framför allt spelarnas hälsa vi tänker på, säger Marika Domanski Lyfors på en presskonferens.

ANNONS
|

Omgående efter att Sverige hade slagit ut Australien i OS-semifinalen och tagit sig till final mot Kanada dök kritiken upp. En kritik mot det faktum att OS-finalen på fredag spelas redan 11:00 lokal tid i Japan.

Något som innebär att det blir nattsändning i Sverige med start 04:00.

De svenska spelarna har även de varit kritiska mot det faktum att samtliga tidigare matcher under mästerskapet spelats betydligt senare under dagarna.

När temperaturerna sjunkit.

De är inte ensamma om att vara missnöjda med avsparkstiden.

Nu har även Discovery som är det sändande bolaget i Sverige försökt att få matchens starttid att ändras. Detta efter att TV-bolaget lämnat in en förfrågan till IOK.

ANNONS

– Vi har lämnat in önskemål om att ändra matchtiden. Klart att det är en dålig tid. Vi har tyvärr ingenting att göra med schemaläggningen men vi är ju lika missnöjda som spelarna, säger kommunikationsdirektören Jessica Linnman till Aftonbladet.

Trots att man lämnat in en förfrågan om att få matchen flyttad så har Discovery inga större förhoppningar om att det ska bli en flytt.

– Det brukar vara otroligt svårt att få gehör kring sådana här förfrågningar, säger Linnman.

Landslagschefen: ”Klart mycket bättre för spelarnas hälsa”

Landslagschefen Marika Domanski Lyfors säger på en presskonferens att Svenska fobollförbundet och SOK vänt sig till Fifa och IOK för att få finalmatchens avsparkstid flyttad.

– Jag har själv också varit i kontakt med Fifa i dag och tillskrivit dem, så där någonstans ligger läget i dag. Och det är framför allt spelarnas hälsa vi tänker på och försöker ändra matchtiden.

– Att spela klockan 11 är ganska stor skillnad mot att spela eftermiddag/kväll, säger Domanski Lyfors.

– Vi exponeras av värmen och hettan och vädret över huvud taget. Det innebär att det skulle vara klart mycket bättre att spela på kvällen för spelarnas hälsa.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS