Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Misslyckat kval för Sagnia - missar längdfinalen

Nej, det blev ingen VM-final för Göteborgs Khaddi Sagnia. 6,25 är långt ifrån hennes personbästa – och var inte nära att räcka till en plats i finalen. – Ett skitdåligt resultat, säger Sagnia til GP.

Khaddi Sagnia hade hoppat 6,61 som bäst i år – ett resultat som hade räckt för att ta sig till VM-final i längdhopp. Men det ville sig inte för Sagnia, som hoppade 6,04 i första hoppet, 6,25 i det andra – och trampade över i det sista.

– Ett skitdåligt resultat, Jag är besviken, självklart. Man lägger ner så himla mycket tid och krafter och sen när det inte funkar så blir det jävligt… fel, alltså. Jättetråkigt. Jag hade verkligen väntat mig att gå till final, men jag kan gå härifrån och kalla mig olympier. Känslan och allting var jättebra. Jag vet helt seriöst inte vad som hände, jag måste gå hem och tänka på det. Jag hoppade dåligt, det är allt jag kan säga, säger 22-åringen.

Hon slutade sjua i VM förra året då hon hoppade 6,78. Men den här gången var det något som inte stämde. Nerver?

– Nej, faktiskt inte. Jag har bara njutit, det har jag verkligen gjort. Jag har tagit åt mig av allt och peppat mina träningskamrater och allting.

Det har gått tungt för friidrottarna i OS. Sagnias längdhoppskollega Michel Tornéus missade också finalen, liksom diskushoppet Daniel Ståhl och båda stavhopparna Michaela Meijer och Angelica Bengtsson, för att nämna några. Sagnia har svårt att peka på någon gemensam nämnare.

– Nej, de har gjort sitt och jag har stöttat dem. Det har inte påverkat mina prestationer, min dag har sett jättebra ut och jag kan verkligen inte säga vad det är som gick sämre än det brukar göra.  Ibland går det, ibland går det inte. Vi är inte robotar. Jag kunde inte göra mer än jag gjorde.

Sagnia är 22 år och har tidigare sagt att OS i Tpkyo 2020 är det stora målet.

Vad tror du att du lärde dig av det här för framtiden?

– Jag tror inte jag har lärt mig någonting. Jag har ändå varit med på mästerskap tidigare, och tagit mig till final. Men det är bara att fortsätta jobba, det kommer. Jag har tålamod och hoppas att ni också har det, säger Ullevihopparen.