Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Missen som kostade Ronaldinho 16 miljoner och riskerar att att sätta honom i fängelse

Ronaldinho, 40, är släppt ur fängelset i Paraguay efter att han betalat 16 miljoner i borgenssumma. Nu kommer nya detaljer om missen som gjorde att gränspolisen grep honom.

I onsdags kom nyheten om att Ronaldinho var släppt ur fängelset i Paraguay där han spenderat 32 dagar efter att han greps av polis. Under sin tid i fängelset har det blivit en hel del fotboll. Flera bilder och filmer har läckt ut från fängelset där han spelat fotboll mot de andra fångarna. Enligt vakterna i fängelset ska Ronaldinho ha fått tillbaka glädjen igen.

LÄS MER: Bille öppnar upp i dokumentär om skandalerna

Han ska även ha hunnit med att göra fem mål och sex assist i finalen i turneringen inne på fängelset där han vann 16 kilo griskött till sitt lag.

För att slippa sitt i fängelset i väntan på rättegången hostade Ronaldinho upp 16 miljoner kronor i borgenssumma. Nu är det istället husarrest på ett lyxhotell i staden, Asuncion, som gäller för brassen.

– Det är av högsta betydelse att de inte lämnar landet, sa domaren Gustavo Amarilla enligt ABC Cardinal om Ronaldinho och hans bror som greps samtidigt som han själv.

Nu kommer nya detaljer om varför den brasilianske stjärnan greps.

För en månad sedan landade han med sin bror i Paraguay. Där greps han vid en passkontroll med ett falskt pass.

LÄS MER: Cave kvar i koma - familjen får inte träffa honom

På det falska passet ska det ha stått att han var "naturaliserad paraguayan". Men då Ronaldinho är född i Brasilien och inte har fått någon form av medborgarskap i Paraguay så reagerade myndigheterna direkt, enligt News.com.

LÄS MER: Sjöberg om livsförändringen och livet som nykterist

Den tidigare världsstjärnan i fotboll har hävdat att han ska ha fått sitt pass av en kvinna och inte visste att det var brottsligt att använda det. Anledningen till att han tog emot passen ska, enligt hans advokater, ha varit att hans brasilianska pass sedan tidigare är indraget av de brasilianska myndigheterna och han behövde ta sig till Paraguay.

Enligt uppgifter i Brasilien ska han ha varit i det närmaste pank och har jagats för flera miljonskulder. Något som fick Brasilien att dra in hans pass.

– I mina ögon verkar det som att den misstänkte hånar vårt rättssystem inför vårt eget samhället och inför omvärlden, säger han i ett uttalande, sa åklagaren Brasilino Pereira dos Santos efter att passet hade dragits in.

Borgenssumman i Paraguay, den betalade dock Ronaldinho själv enligt åklagaren Gustavo Amarilla.

– Det är pengar som han har haft i en utländsk bank, sa han då.

Om Ronaldinho fälls riskerar han ett fängelsestraff i upp till sex månader.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.