Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Missad pallplats för Strömberg hemma i Göteborg

Martin Strömberg hade hoppats på en pallplats när Volvo Ocean Race kom till hans hemstad Göteborg. Men hans Turn the Tide on Plastic fick nöja sig med en femte plats. I stället var det nederländska Team Brunel som var snabbast i slutspurten och tog hem segern.

Det har gått tungt för det oerfarna laget Turn the Tide on Plastic under årets upplaga av Volvo Ocean Race. När man, från Cardiff, tog sikte mot Göteborg befann man sig sist i totalen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men trots de dåliga resultaten hade Göteborgaren Martin Strömberg stora förhoppningar inför hemkomsten.

– Att komma till Göteborg kommer vara underbart. Det är klart att det är otroligt viktigt för mig att komma till härliga Göteborg och det hade varit otroligt att få komma på pallen eller först på den sträckan, har han tidigare sagt till GP.

Avslutningen av den tionde etappen i Volvo Ocean Race blev en regnig och blåsig historia. Turn the Tide on Plastic fick en bra inledning av delsträckan och låg trea när fältet rundade Skottland.

Men det blev inte någon pallplacering hemma i Göteborg, när man seglat i mål klockan 23.32 gjorde man det på en femteplats.

– Nu har vi äntligen kommit hem till Göteborg, det kommer många känslor när man seglar in i hamnen och känns helt underbart. Resultatet är inte jättebra men vi har gjort en väldigt bra etapp och kämpat hårt. Vi har gjort mycket rätt och jag är väldigt stolt över besättningen. Vi vann inte som jag och många andra hoppats på men det är otroligt skönt att vara hemma, säger Martin Strömberg i ett pressmeddelande.

Nederländskt team segrade

I stället var det nederländska Team Brunel som var snabbast i slutspurten in till Göteborg.

Med legendaren Bouwe Bekking som skeppare seglade Team Brunel under det sista dygnet upp sig från en fjärdeplats och lyckades precis slå spanska MAPFRE. När Team Brunel gick i mål klockan 22.42 under torsdagskvällen var de bara tre minuter före MAPFRE.

– Vi gjorde ett riktigt bra jobb som lag och resultatet är bättre än vad vi hade kunnat drömma om. Att vinna etappen och att få en bonuspoäng känns riktigt bra, säger Bouwe Bekking i ett pressmeddelande, som gör sitt åttonde Volvo Ocean Race men aldrig vunnit tävlingen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.