Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Andreas Nilsson och Jim Gottfridsson och det svenska laget har mindre än 24 timmars vila till nästa VM-match.

Mindre än ett dygn till nästa VM-match

Sverige kunde spara lite på krafterna i segern mot Argentina. Det var en skön bonus. Redan på måndagskvällen väntar nästa VM-match, mot Angola.

- Det var väl en förhoppning att det skulle se ut så här, säger förbundskapten Kristján Andrésson efter den övertygande 31–16-segern.

När Andrésson kom till den mixade zonen i Royal Arena i Köpenhamn var det mindre än 22 timmar kvar till matchen mot Angola i samma arena. Därför var han nöjd med att det till slut blev en ganska enkel resa mot Argentina – och att spelartruppen inte behövde slitas för hårt.

- Vi har många spelare att gå runt på i laget och vi matchade vissa hårdare mot Egypten, men nu fanns det med i matchplanen att kunna lufta fler. Med fyra matcher på fem dagar är det viktigt att vi använder bredden i truppen, säger han.

Spelarna intygade också att de kände sig förhållandevis pigga efter den sena söndagsmatchen mot Argentina.

- Att vi vinner stort och vinner med en sådan målvaktsprestation (från Andreas Palicka) lyfter alla i laget och alla får göra mål. Det är en skön känsla att ha när det är mindre än 24 timmar till nästa match, att ändå kunna gå in ganska fräscha i den matchen, säger mittnian Jim Gottfridsson.

- Vi vet att vi har en bra och bred trupp och ska man gå långt i en sådan här turnering kan man inte gå runt på sex eller sju spelare.