Bodø/Glimt har säkrat playoff till Champions League. Det innebär klirr i kassan för klubben.
Bodø/Glimt har säkrat playoff till Champions League. Det innebär klirr i kassan för klubben. Bild: Mindaugas Kulbis/AP/TT

Miljonregn över Bodø/Glimt

Bodø/Glimt har säkrat playoff till Champions League. Når laget Champions League säkrar klubben 200 miljoner kronor enligt Verdens Gang. Slås man ut når man Europa League och säkrar ungefär hälften.

ANNONS

För första gången sedan 2007 kan Norge ha ett lag i ett Champions League-gruppspelet. På tisdagen slog Bodø/Glimt ut litauiska Zalgiris och är en runda från att nå gruppspelet.

Där väntar vinnaren i mötet mellan bulgariska Ludogorets och kroatiska Dinamo Zagreb.

Enligt siffror som den norska tidningen Verdens Gang inhämtat säkrar avancemanget till playoff omkring 50 miljoner svenska kronor.

Vid en eventuell förlust i playoffet garanteras Glimt ändå gruppspel i Europa League vilket ger ytterligare 36 miljoner. Hittills har klubben samlat in omkring 10 miljoner kronor i prispengar i Europakvalet.

Europa League betyder således intäkter på ungefär 100 miljoner.

Skulle laget gå till Champions League betyder det att man säkrat 200 miljoner svenska kronor.

ANNONS

Bodø/Glimts generaldirektör Frode Thomassen berättar för VG att pengarna naturligtvis kommer väl till pass för en klubb som var på randen till konkurs för bara tolv år sedan.

– Vi tänker egentligen inte så mycket på pengar. Men det är klart att ekonomisk utdelning hjälper till att säkra och bygga klubben framåt, säger Thomassen till VG.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS