Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Miljonbråket kring svenskens flytt till United

Victor Nilsson Lindelöf kommer allt närmare Manchester United. Samtidigt pågår ett bråk mellan hans förra klubb Västerås SK och hans nuvarande klubb Benfica. – Jag hoppas tomten kommer med lite vett, säger Västerås advokat Lars Nilsson enligt DailyMail.

Det kan knappast ha undgått någon just nu att Victor Nilsson Lindelöf ser ut att bli Manchester Uniteds första värvning i januarifönstret. Den svenske mittbacken har varit ryktenas man och enligt engelska medier ska övergångssumman ligga på över 400 miljoner kronor.
Något som ska ge Västerås SK ett rejält tillskott i kassan. Men den portugisiske storklubben Benfica vill inte ge det som Västerås anser sig ha rätt till. Därför har ärendet redan hamnat hos FIFA.

Västerås hävdar att de enligt det avtal som slöts när Nilsson Lindelöf lämnade klubben har rätt till pengar för att han gjort tio matcher i A-laget. Pengar som den lilla svenska klubben ännu inte har fått in på sitt konto.
– Jag hoppas tomten kommer med lite vett, säger Lars Nilsson som är advokat för Västerås SK.

LÄS ÄVEN: Svenska division 1-klubben kan få fantasisumma

Klubbarna är dessutom inte överens kring vidareförsäljningsklausulen. Enligt Västerås ligger den på 20 procent men Benfica hävdar att den är lägre än så.
– FIFA-fallet har inget att göra med vidareförsäljningsklausulen. Jag tror inte den kommer göra någon skillnad. Det vore konstigt eftersom det är ett helt annat villkor. Jag skulle bli överraskad om det gjorde skillnad, säger Lars Nilsson.
– Kanske kommer flytten till Manchester United få Benfica att respektera klausulen och genomföra sitt åtagande. Om Benfica får de pengarna kommer de verkligen ha kapacitet att betala oss.

LÄS ÄVEN: Nilsson Lindelöfs galna lönelyft – ökar med 1650 procent

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.