Milan Skriniar gjorde 1–0 för Inter.

Milan målskytt när Inter vann

|

När Inter slog Sampdoria med 3–2 var det Milan som visade vägen. Milan Skriniar, närmare bestämt. Det var den slovakiske backen som forcerade in 1–0 i 18:e minuten. Skriniars jubel bestod i att, ursäktande, sträcka armarna i luften, eftersom han förra säsongen spelade i just Sampdoria.

Det såg länge ut som att Inter skulle ta en bekväm seger hemma på San Siro. Mauro Icardi dundrade in 2–0 med en distinkt volley, argentinarens tionde mål på lika många matcher. Vid 3–0-målet rullade Inter metodiskt upp Sampdoria i ett långt vackert anfall, som avslutades med att Icardi satte foten till Ivan Perisics inspel och gjorde 3–0 i 55:e minuten.

Avgjort?

Nej, faktiskt inte.

Dawid Kownacki och Fabio Quagliarella såg med varsitt mål till att det stod 3–2 med fem minuter kvar, men närmare än så kom inte "Samp".

Inter går upp i topp i Serie A, men Napoli kan återta förstaplatsen redan på onsdagskvällen.