Mikaela Shiffrin får polisbeskydd under VM – efter missförstånd

VM:s stora stjärna Mikael Shiffrin skyddas av polis under mästerskapet, det rapporterar schweiziska Blick.
Det hela ska dock grunda sig i ett missförstånd.

ANNONS
|

Mikaela Shiffrin är den kanske största stjärnan under pågående alpina VM i Frankrike och inför att teknikgrenarna ska inledas i veckan har hon tagit ett silver hittills. Nu skriver schweiziska Blick att den amerikanska stjärnan får polisbeskydd under mästerskapet. Anledning är att hon ska ha blivit måltavla för klimataktivister.

Det hela ska dock vara ett missförstånd.

Shiffrin bor under VM inte i tävlingsorten Méribel utan i orten Gap.

Enligt den österrikiska nyhetsbyrån APA ska Shiffrin ha erbjudits att resa med helikopter mellan boendet och tävlingarna för att minska restiden. Det ska dock 27-åringen ha tackat nej till.

ANNONS

I spetsen för klimatkampanj

Trots det ska hon ha fått klimataktivistgruppen Extinction Rebellion efter sig. Gruppen ska ha hållit en demonstration i Gap med budskap som ”nej till helikoptrar”, och det ska delvis har riktat sig mot Shiffrin.

Det ska alltså ha lett till att amerikanskan fått polisbeskydd.

I helgen lämnade 143 åkare, med Mikaela Shiffrin i spetsen, ett brev till internationella skidförbundet med titeln ”Vår sport är hotad”. Budskapet i klimatkampanjen var att förbundets nuvarande hållbarhetssatsningar är otillräckliga. Bakgrunden är bland annat att flera tävlingar ställts in på grund av snöbrist.

VM fortsätter på tisdagen med lagtävling, onsdagen med parallellstorslalom och på torsdag är det dags för storslalom, där Mikaela Shiffrin är en av medaljfavoriterna.

LÄS MER:Shiffrin och 142 åkare med krav: "Sporten är hotad"

LÄS MER:Alpina stjärnor: "Vår sport är hotad"

LÄS MER:Shiffrin nobbar störtloppet – som planerat

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS