Mikael Ymer vill bjuda Andrew Tate och Kanye West på middag

Mikael Ymer vill bjuda Andrew Tate och Kanye West på middag.
Det säger tennisproffset i en kort film på tennisförbundets hemsida.
– Jag tycker att de har intressanta tankar, säger Ymer till Expressen.

ANNONS
|

Andrew Tate och Kanye West är båda kontroversiella personer som hamnat i blåsväder bland annat för sina kränkande uttalande om kvinnor och antisemitism.

Andrew Tate greps dessutom i slutet av januari i Rumänien misstänkt för människohandel och våldtäkt. Han sitter fortfarande häktad.

Rapparen Kanye West har blivit uppmärksammad för sina antisemitiska uttalanden och för att ha hyllat Hitler. Dessutom har han ätit middag med en känd förintelseförnekare hemma hos USA:s tidigare president Donald Trump.

Det hindrar dock inte Mikael Ymer från att vilja bjuda dem på middag.

I en kort film på tennisförbundets hemsida får Ymer svara på olika frågor varav en är ”vilka tre gäster hade du bjudit på middag?”

ANNONS

Ymers svar är Steve Jobs, Andrew Tate och Kanye West.

– Jag tycker att de har intressanta tankar, säger Mikael Ymer till Expressen på frågan varför han vill äta middag med just dem.

Han utvecklar sina tankar:

– Jag tror att det är viktigt att folk kan dela sina åsikter. Det är klart att det finns en gräns för vissa grejer. Tate har inte blivit dömd för de här grejerna som han anklagas för. Jag har sett väldigt många timmar med båda. Jag kan bara utgå från mig själv. Om det är något som ”sparkar”, och som jag tycker är värdefullt, så tänker jag inte låta hur de har uttryckt sig i övrigt stå i vägen. Allt annat behöver inte kastas bort. Jag tycker man ska låta en individ avgöra själv, säger Ymer till Expressen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS