Mikael Ymer stöttas av Nick Kyrgios efter utbrottet

Mikael Ymer slog sönder domarstolen och diskades och buades ut. Nu får han stöd av stjärnan Nick Kyrgios – som lägger skulden på domaren. ”Typiskt domaren att inte göra sitt jobb korrekt”, skriver han.

ANNONS
|

Mikael Ymer diskades i ATP-turneringen i Lyon i onsdags efter att ha fått ett raseriutbrott. I slutet av första set ville Ymer att domaren skulle kolla på ett märke i gruset som enligt svensken visade att motståndaren Arthur Fils boll var ute. När domaren vägrade gå ner och kolla blev Ymer rasande. När setet, som Ymer förlorade, var över gick han fram till domarstolen och slog sönder det med sitt racket.

Ymer buades ut och diskades och har fått stor kritik för sitt agerande. Tennisjournalisten Ben Rothenberg menar att svensken kommer straffas ytterligare.

”En mycket snabb diskvalificering i Lyon för Mikael Ymer som argt slog domarstolen med sin racket. Ett efterföljande straff kommer att fastställas”, skriver han på Twitter.

ANNONS

Stöttas av Kyrgios

Ymer får dock stöd av förra årets Wimbledon-finalist Nick Kyrgios, som själv tidigare hamnat i dispyt med domare under match.

”Typiskt domaren att inte göra sitt jobb korrekt. Allt han var tvungen att göra var att kolla märket”, skriver den australiensiska stjärnan på Instagram, enligt Expressen.

Mikael Ymer är, liksom brodern Elias Ymer, kvalificerad till nästa veckas Franska öppna. Nick Kyrgios kommer på grund av skada inte till spel där.

LÄS MER:Mikael Ymer diskad efter raseriutbrott

LÄS MER:Mardrömsmotstånd för Ymer – möter Ruud

LÄS MER:Lottat i Paris – då kan giganterna mötas

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS