Mikael Ymer om singellivet: ”Kärlek är inte för mig”

Den svenska tennisstjärnan Mikael Ymer är singel.
Han tror att det har sin förklaring.
– Det känns som att kärlek inte är för mig, säger han till youtubern Keali Abdi.

ANNONS
|

Ymer har haft sitt bästa tennisår i karriären. Samtidigt har han nästan väckt än större uppmärksamhet för sin frispråkighet.

Det som sticker ut allra mest är uttalandet kring varför han nobbade Swedish Open i somras.

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, sa han till Tennisportalen.

”Det kan skada mitt rykte”

69:a på världsrankingen har han satt sig ned med youtubern Keali Abdi för att sammanfatta året. Ett år som inneburit sju miljoner inspelade kronor i prispengar, enligt Salary Sport.

Men fråga inte Ymer, han sköter inte ekonomin själv. Det gör mamma.

ANNONS

– Hon sköter min ekonomi än i dag. Hon för över pengar när jag behöver. Jag gör inte crazy grejer längre, men jag gjorde det 2018, säger han och berättar om en Rolexklocka han köpte:

– Den kostade 250 000 kronor. Jag sa att jag ville ha den, så jag tömde mer eller mindre mitt konto. Ingen visste någonting. Jag sa först till mina föräldrar att det var en fejkklocka, men efter ett år sa jag att det var en äkta.

Han berättar också att han i dag är singel. I intervjun får han svara på varför det är så.

– Det känns som att kärlek inte är för mig. Jag blir fett svag av kärlek. Det tar fram en sida som inte är jag. Eller så är den jag men den passar inte. Det kan skada mitt yrke, för när jag är på banan försöker jag spela arg, säger han.

LÄS MER:Ymer nära skräll – pressade världsåttan

LÄS MER:Zlatan försvarar Ymer efter utspelen: ”Idiotfrågor”

LÄS MER:Mikael Ymers nya utspel: ”Som en sallad på donken”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS