Mikael Ymer diskad efter raseriutbrott

Mikael Ymer diskades i Lyon efter ett raseriutbrott i matchen mot fransmannen Arthur Fils. Han slog sönder domarstolen med sitt racket – och diskades.

ANNONS
|

Mikael Ymer hade en tung dag i Frankrike. I ATP-turneringen i Lyon förlorade han första set mot fransmannen Arthur Fils med 5–6. Då tappade svensken humöret rejält.

I slutet av setet, vid ställningen 5–5 hade han en lång diskussion med domaren då han menade att en boll av Fils var ute och ville att domaren skulle kolla kommer ner och kolla på märket – vilket inte hände.

– Jag har aldrig varit med om att en domare inte vill titta på ett märke. Varför kommer du inte ner och kollar?, sa en upprörd Ymer.

Buades ut

Efter setförlusten gick han fram till domarstolen och slog sönder den med sitt racket.

ANNONS

Den franska publiken buade ut Ymer och efter en stund meddelades att Ymer diskas på grund av osportsligt uppträdande.

Arthur Fils intervjuades på banan efter att Ymer diskats:

– Det är konstigt. Det är första gången jag ser något liknande. Det är en bra spelare och en bra vän. Jag vet inte. Nu ser jag bara fram emot nästa omgång.

Mikael Ymer är kvalificerad för Franska öppna som inleds nästa vecka, årets andra grand slam-turnering.

LÄS MER:Mikael Ymers utspel: Jämför sig med Zlatan

LÄS MER:Mikael Ymers nya utspel: ”Som en sallad på donken”

LÄS MER:Mikael Ymer om stödet från Zlatan: ”Betyder världen”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS