Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mijaljevic briljerade – tremålsskytt för Gais

Luka Mijaljevic värmde Gaisklacken i vårkylan genom att bjuda på ett äkta hattrick när Grönsvart besegrade Ljungskile på Valhalla med 3-1.

– Det är klart att det är himla roligt att få till ett äkta hattrick, det händer inte så ofta, säger konstaterade Luka Mijaljevic .

När hände det senast?
– Oj det minns jag inte – men jag gjorde tre mål mot Ängelholm förra säsongen, men det var över två halvlekar, så det räknas inte riktigt, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Jag drar inga jätteväxlar på det här eftersom det var en träningsmatch, men samtidigt är det förstås skönt att få ett sådant här formbesked, jag menar, det hade varit värre om det gått på andra hållet.  

Efter matchen var tränaren Benjamin Westman mycket nöjd – inte minst med sin tremålsskytt.
– Luka spelade riktigt bra – han har tränat hår för att nå den här framgången och förtjänade den verkligen. Det lovar gott, säger tränare Benjamin Westman.

Mijaljevics hattrick var både äkta och klockrent – det tog inte mer än 26 minuter innan alla tre målen var placerade bakom Ljungskiles målvakt.

1-0 kom efter sex minuter, 2-0 efter 14 minuter och trean satt alltså efter 26 spelade minuter.  För två av assisten svarade Malkolm Moenza.

– Han gjorde också en väldigt bra insats – överhuvudtaget tycket jag att hela laget gör väldigt bra i från sig under den första halvleken, det var faktiskt bud på fler mål, säger Westman och fortsätter:

– Jag är väldigt nöjd med vårt djupledsspel mot Ljungskile, jag tycker också att vi förvaltade vårt spel bra den sista tredjedelen med ett klokt och vårdat spel.

Dock blev det Ljungskile som gjorde nästa mål, 1-3, innan första halvlek var slut.

– Ett skitmål. Det borde vi inte ha släppt till, å andra sidan är det lätt att det blir så med den ledning vi har – och på det sätt som den har tillkommit. Men det är klart att vi egentligen ska hålls skärpan hela vägen, säger Westman.

Några fler mål tillkom inte i den andra halvleken – resultatet stod sig matchen ut. 

– Fast i andra spelade vi betydligt sämre, säger Luka Mijaljevic och får medhåll av sin tränare. Ljungskile, som åkte ur Superettan i fjol, var inget dåligt lag menar Westman.

– Absolut inte, de spelade bra och har många erfarna spelare.

800 personer var på plats på Valhalla och Gaisklacken värmdes förstås extra av det fina målfyrverkeriet i vårkylan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.