Mido hyllar Ibrahimovic

ANNONS
|

Det berättas om hur Ajax tränare Ronald Koeman i mars 2003, när han meddelade skälet till varför Mido skulle lämna Ajax förklarade att "han bland annat kastat en sax mot huvudet på Ibrahimovic".

När Tottenhams egyptiske anfallsstjärna i går kväll träffade svenska journalister på Intercontinental Citystars i Kairo nämndes inget om någon sax, däremot en djup vänskap.

- Vi är jättegoda vänner och jag pratar ofta med honom och vet att Zlatan älskar att spela för Sverige. Det är inte en fråga om Zlatan skall spela för Sverige igen, utan när. Han är en av de bästa anfallarna i världen.

ANNONS

Har du några råd till Zlatan?

- Det finns inget jag kan säga till honom. Han har tillräckligt med erfarenhet för att själv bestämma vad han vill. Att bli pappa förändrar allas liv. Jag känner Zlatan väldigt väl och att ha blivit pappa har förändrat honom och ändrat hans livsstil.

Vad förlorar Sverige utan Zlatan i laget?

- Kvalitet. Så enkelt är det. Hans land behöver honom.

Vad vet du om det svenska laget?

- Är Ljungberg här? Okej. Jag känner till Rami (Shaaban) och Erik Edman, han var fantastisk under sin tid i Spurs. Och Mellberg. Sverige tillhör de lag som alltid gör sitt bästa och har en chans att nå resultat mot vilket lag som helst.

Henrik Larsson?

- Han är en legend. Var han än spelar. Ett smart drag av Sir Alex Ferguson, nu har jag hört att han vill förlänga hans kontrakt.

Mellan 2001 och 2003 spelade Zlatan och Mido tillsammans i Ajax.

ANNONS