Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Phil Mickelson och Tiger Woods omfamnar varandra efter duellen.

Mickelson 80 miljoner rikare efter Woodsduell

Phil Mickelson gick segrande ur golfgiganternas kamp, i en jippoartad duell med Tiger Woods i Las Vegas.

48-åringen från Kalifornien avgjorde genom att sänka en putt på drygt en meter på fjärde extrahålet.

Med en prissumma på hela 9 miljoner dollar, över 80 miljoner kronor, därmed säkrad kunde han i gengäld vara generös i sitt prisande av Woods.

- En dag som denna stjäl inte något av hans storhet. Han är historiens störste, säger Mickelson i eftersnacket för rullande tv-kameror på Shadow Creek Golf Club i spelstaden.

- Men att ha bara lite skrytsnack framöver betyder mycket för mig, för jag har ju inte så mycket att komma med mot honom annars.

I och för sig har ingen av dem egentligen rönt några större framgångar på senare tid. Den gångna PGA-säsongen vann de en tävling var. Men det var fem år sedan Mickelson vann en major, och 42-årige Woods har inte tagit hem en major sedan 2008.

Inför matchen har det funnits kritik mot att de spelar om andras pengar, samtidigt som inga vanliga åskådare kan följa matchen. Enligt New York Post fick endast en utvald grupp bestående av kändisar och sponsorer närvara vid banan. För tv-tittare gällde pay per view motsvarande 181 kronor.

Under matchen slogs också flera vad mellan spelarna – pengar som enligt uppgift gick till välgörande ändamål. På första hålet hade Mickelson lovat en birdie men missade putten och blev två miljoner kronor fattigare, skriver Sportbladet.

- Det där gör ont i fickan, sade Tiger Woods i sändningen.