Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mick Schumacher rasade mot stallkamraten Mikita Mazepin

Mick Schumacher rasade under söndagens F1-tävlingar i Baku. Anledningen? Stallkamraten Mikita Mazepins agerande när han skulle köra om.
– Vill han döda oss?, kunde man höra Schumacher skrika över radion.

De båda F1-nykomlingarna tävlar för stallet Haas och det var i en ”kamp” om 13:e placeringen som situationen uppstod.

Under tävlingen i Baku, Azerbajdzjan, skulle Mick Schumacher köra om sin ryska stallkamrat Mikita Mazepin på högersidan när denne helt plötsligt valde att göra ett snabbt ryck åt samma håll.

LÄS MER: Singapores formel 1-lopp ställs in

Schumacher lyckades klara sig undan en kollision med Mazepin, men i sändningen kunde man höra honom reagera kraftigt över stallets radio.

– Ärligt talat, vad i helvete var det? Seriöst, vill han döda oss?, ropade Schumacher.

– Förstått. Det är målgång nu, svarade Haas.

Profilens ilska: ”Det är livsfarligt”

Mick Schumacher, son till legendaren och sjufaldigt världsmästaren Michael Schumacher, var inte den enda som reagerade över situationen som kunde slutat riktigt illa. Hans farbror – även han före detta F1-förare – Ralf Schumacher kritiserade Mazepins agerande.

LÄS MER: Däckkaos förstörde dagen för Verstappen

– Det där ryckandet som Mazepin gör i samband med att han bli omkörd fungerar absolut inte. De kör i över 300 km/timmen. Det är livsfarligt. När man kör hjul mot hjul är det lätt att en av bilarna lyfter och det är bara att föreställa sig vad som händer när 750 kilogram flyger, skriver han i sin kolumn på tyska Sky.

Han utvecklar:

– Jag anser att Mazepin ska bestraffas. Han gick tillbaka i sitt spår, men föreställ dig vad som händer i den bilen. Mazepin är en trevlig kille utanför cockpit. Men när han sitter i bilen finns det absolut en förbättringspotential. Det börjar redan när han blir varvad, då är han ofta i vägen. Kanske ska tävlingsledningen ta en närmare titt på det och på incidenten. Jag tycker att det är farligt och oacceptabelt.

Ralf Schumacher, här tillsammans med legendaren Niki Lauda. Bild: WITTERS
Ralf Schumacher, här tillsammans med legendaren Niki Lauda. Bild: WITTERS

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.