Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarby får en ny tränare: Jakob Michelsen. Arkivbild.

Michelsen tar över Hammarby

Nu är det klart: Jakob Michelsen ersätter Nanne Bergstrand. Den 36-årige dansken lämnar Sønderjyske och tar över som Hammarbys tränare.

Snacket hade gått hela hösten, men halvvägs in i november kom beskedet att Hammarby gör sig av med Nanne Bergstrand efter tre år på tränarposten. Den tidigare Kalmar FF-hjälten hade fört upp klubben från superettan och etablerat laget i allsvenskan, men inte fått den utveckling i Hammarbys spel han öppet predikat om.

Nu väljer "Bajen" och sportchefen Mats Jingblad att satsa på en ung dansk: Sønderjyskes 36-åring Jakob Michelsen har skrivit på för tre år.

- Det är skönt att få in en sådan bra tränare och ett bra namn, säger sportchefen Mats Jingblad till TT.

Blev årets tränare

Förra säsongen kom Sønderjyske på andraplats i danska ligan, trots sina relativt små resurser, och Jakob Michelsen prisades som årets tränare.

- Vi har skaffat en ganska ung tränare, med hyfsat bred erfarenhet. Han har varit nere i Tanzania och lett U19-landslaget och har varit delaktig i A-landslaget. Han har tränat motsvarigheten till division 1 och superettan i Danmark, och Sønderjyske i högstaligan. Han står för ett modernt ledarskap och är omtyckt bland sina spelare, fortsätter Jingblad.

TT: Vad är modernt ledarskap?

- Att han är flexibel och har en bra relation med sina spelare.

TT: För att vara krass: Det som Nanne har saknat?

- Nej, det vill jag definitivt inte säga! Nanne var fantastisk under sin tid här.

"Vill gärna vinna"

Precis som förra säsongen tvingades Hammarby i år överge sina spelmässigt högt ställda ambitioner halvvägs in i säsongen, vilket säkrade det allsvenska kontraktet. Så vilken fotboll vill Michelsen spela?

- Han vill gärna vinna fotbollsmatcher. Han jobbar utifrån sin modell men är inte främmande för att taktiskt förändra sig utifrån motståndaren. Han är en i grunden offensiv tränare. Hammarby vill spela en offensiv fotboll, men det är något som ska förenas med resultat. I Danmark visade han att han kunde få utdelning, säger Jingblad.

Då hans kontrakt med Sønderjyske går ut först i sommar tvingas Hammarby köpa loss Michelsen, men Jingblad vill inte kommentera övergångssumman.

"Jag fokuserar till 100 procent på Sønderjyske fram till den nionde december när vi har sista matchen (för hösten) och därefter ska jag sätta mig och se en massa filmer med Hammarbys matcher", säger Jakob Michelsen i ett pressmeddelande.