Michaela Meijer tillbaka i tävling på Diamond League

Ingen resultatsuccé, men frågan är om inte det var av mindre betydelse. Michaela Meijer gjorde i dag comeback – bara tolv dagar efter bilolyckan.
– Otroligt starkt att hon kan hoppa, säger SVT:s expert Kajsa Bergqvist.

ANNONS
|

Bara tolv dagar har gått sedan den otäcka bilolyckan som drabbade Michaela Meijer och hennes tränare Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren. De hade tur allihop, och klarade sig med livet i behåll.

Tregaro fanns på plats redan under lag-SM i Halmstad i tisdags och under söndagens Diamond League-galan I Stockholm gjorde både Michaela Meijer och Gustaf Hultgren comeback. Hultgren med gipsat ben sittandes på en stol och Meijer tillbaka i tävling.

LÄS MER:Gustaf Hultgren efter olyckan: ”Jag blir överkörd av en lastbil och klarar mig”

Hon rev första hoppet på 4.21, men klarade på nästa försök. Hon tog sig sedan över 4.36 i första försöket och 4.51 i andra, innan det tog slut i och med tre rivningar på 4.61. Resultatet räckte till en sjätteplats för Öishopparen.

ANNONS

– Hon hade givetvis önskat mer men det är starkt att hon står på benen. En sån smäll sätter sig, otroligt starkt att hon kan hoppa, sa SVT:s expert, tillika tillträdande förbundskapten, Kajsa Bergqvist i SVT:s sändning.

Fortsatt osäkert om OS-plats

Meijer är naturligtvis intresserad av en OS-plats, något som enligt nuvarande förbundskaptenen Karin Torneklint kommer diskuteras under måndagen.

LÄS MER:Michaela Meijer gör comeback på Diamond League-galan

Kajsa Bergqvist gav sin syn på en eventuell OS-plats för Meijer i SVT:s sändning:

– Svårt att spekulera i kring OS, men hon måste ju vara helt fit for fight för att kunna göra sig själv rättvisa.

Polina Knoroz vann tävlingen på 4.71, tolv centimeter under Michaela Meijers svenska rekord.

Inför tävlingen hyllades Meijer också av världsrekordhållaren Armand Duplantis.

– Jag hoppas att det går bra för henne. Hon är en jättebra person och en grym friidrottare. Jag tror och hoppas att hon kommer komma starkare ur det här, säger han enligt DN.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS