Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Michaela Meijer med nytt svenskt rekord

I fredags var det Melwin Holm som slog världsrekord i höjdhopp. I går hoppade Khaddi Sagnia nytt säsongsbästa och på söndagen var det dags igen. Den här gången var det 23-åriga göteborgskan Michaela Meijer som slog nytt svenskt rekord i stavhopp.

Under helgen har Världsungdomsspelen pågått på Ullevi. Och tävlingen har fått se flera fina resultat. På söndagen var det dags för ännu ett när Michaela Meijer hoppade 4,71 i andra försöket. Därmed överträffade hon Angelica Bengtssons tidigare svenska rekord med en centimeter.

– Det är riktigt härligt. Det är skönt att få på allting nu, säger Meijer efter sitt rekordhopp.

Michaela Meijer tävlar för Örgryte IS, som också arrangerar hela evenemanget. Göteborgskan beskriver det som tumultartat precis efter rekordhoppet på hemmaplan.

– Jag vet inte riktigt vad som hände men så står alla runtomkring mig och skriker. Det var riktigt kul, säger hon.

"Får jag till det så hoppar jag över det också"

Meijer inledde med att slå nytt årsbästa för egen del när ribban låg på 4.50, men valde alltså att lägga ribban ytterligare 21 centimeter högre efter det. Meijer menar att det var lika bra att köra vidare.

– Det har ju känts bra väldigt länge men på tävlingarna har det inte funkat. Jag gillar att hoppa på Ullevi så det kändes ändå som att man får ta chansen när man är här. Det var lite struligt fram till 4,50 men då fick jag till allting och allt stämde så då sa vi att det är lika bra att köra på 4,71 för får jag till det så hoppar jag över det också. Det var lika bra att köra.

Kan man greppa hur stort det är?

– Jag vet inte riktigt. Det kommer nog mer och mer. Det går i vågor. Det känns ändå som ett naturligt steg från där jag har varit. Det har inte varit omöjligt. Men ingen i Sverige har hoppat högre så, ja, det går i vågor.

4.71-hoppet innebär också att 23-åringen klarade VM-kvalgränsen på 4.55.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.