Michaela Meijer klarade EM-kvalgränsen

Det blev en fin tävlingshelg i Malmö för många friidrottare, bland annat Örgrytes Michela Meijer, som klarade EM-kvalgränsen i stavhopp på 4.45.

ANNONS
|

Efter att ha klarat kvalgränsen i första försöket höjde hon ribban till 4.61, men rev på alla tre försök.

Att hon klarat 4.45 betyder dock inte att hon är uttagen till EM, årets stora utomhusmästerskap i friidrott. Den slutliga uttagningen stänger den 25 juli.

– Jag ger inte klartecken för än till sommaren, men rent formellt har hon klarat kvalgränsen till EM utomhus, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Till inomhus-VM i Birmingham den 2-4 mars är Michela Meijer redan ett säkert namn då hon tidigare klarat kvalgränsen på 4.71.

Skrällplats i stavhoppet

– Om hon får vara hel och frisk räknar jag med att hon åker med, säger Karin Torneklint.

ANNONS

Khaddi Sagnia tävlandes för Ullevi FK hade även hon en lyckad tävlingshelg på Pallasspelen med seger i damernas längdhopp. Hon var jämn i alla sex omgångar och det längsta hoppet mätte 6.52. Åtta centimeter från EM-kvalgränsen.

Hon sprang även försök i 60 meter häck där hon hade tävlingens bästa tid på 8.30. Finalen stod hon över då den krockade med längdhoppsfinalen.

– Hon tycker häcklöpning är bra träning för längdhoppet men jag ska ta ett snack med henne om hon kan tänka sig att springa häck på Nordenkampen den 11 februari, säger Karin Torneklint.

Melker Svärd Jacobsson, Örgryte IS, kunde inte upprepa förra veckans fina resultat på 5.68 - som hoppade in honom på världsbästalistan i år - men han stannade på EM-kvalgränsen 5.55 efter att ha rivit ut sig på 5.60.

– Han är absolut aktuell för EM. Både Melker och Armand hoppar riktigt högt. Men det finns plats för någon mer att skrälla, säger Karin Torneklint.

ANNONS