Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Michael Jordan.  Bild: Thibault Camus)
Michael Jordan. Bild: Thibault Camus)

Michael Jordans matchskor kan budas hem för 5 miljoner

Om du har ett par miljoner över i fickan kan du bli en lycklig vinnare av ett par av Michael Jordans matchskor som han bar 1984.
Budgivningen kommer att äga rum i nästa vecka – och priset på skorna förväntas sluta mellan tre och fem miljoner kronor.

Den tidigare Chicago Bulls-stjärnan auktionerar ut ett par matchskor som han burit under sin försäsong, och under de tidiga matcherna under sitt första år i ligan 1984.

Skorna som Jordan auktionerar ut är ett par Nike Air Ship sneakers i storlek 47,5 på den vänstra skon, och 47 på den högra. Men för att ro hem skorna i din ägo, kan du behöva betala upp emot fem miljoner kronor, enligt CNN.

Auktionen kommer att äga rum mellan den 30 juli och den 11 augusti.

Jordan har rensat sin skogarderob

Har du en lite lägre budget är fem miljoners-skorna inte det enda paret som den legendariska basketspelaren auktionerar ut.

Ett par skor som han bar i samband med de olympiska spelen i Barcelona 1992 kommer också gå att buda på. Dessa förväntas landa på en lägre summa än det tidigare paret – mellan cirka 443 000 kronor och 620 000 kronor.

Tidigare i maj auktionerades ett annat par matchskor som Jordan burit. Den gången gick de för drygt fem miljoner kronor, skriver CNN.

En del av intäkterna i auktionerna kommer att doneras till NAACP Legal Defense Fund, en amerikansk juridisk organisation som kämpar mot rasism och diskriminering.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.