Michael Jordan tackade nej till en miljard – för två timmars jobb

Drygt en miljard kronor för två timmars jobb är det få som skulle tacka nej till. Det gjorde dock basketlegendaren Michael Jordan 2017, enligt hans agent David Falk.
– Han kan göra vad fan han vill, har Falk sagt i amerikansk radio enligt NBC News.

ANNONS
|

Listan över Michael Jordans framgångar är lång, väldigt lång. Kanske för lång för att ta upp här.

Men man kan konstatera att han – med sina sex NBA-titlar tillsammans med Chicago Bulls, där han vid samtliga tillfällen utsågs till finalens mest värdefulle spelare, och tio poängligasegrar – är kanske den bäste basketspelaren genom tiderna.

Framgångar som också har inneburit inkomster av gigantiska mått mätt. Den nu 57 år gamle legendaren är, enligt Forbes, god för omkring motsvarande 20,5 miljarder (!) kronor. Vilket gör honom till en av de absolut rikaste idrottarna i världen.

Merparten av pengarna har han tjänat genom sitt samarbete med olika företag. Inte minst Nike, med vilka han lanserat en egen skomodell.

ANNONS

Nobbade en miljard

Detta gör att Michael Jordan kan vara petig när han väljer vad han vill göra med sin tid, och att han kan välja att tacka nej till närmare en miljard kronor.

LÄS MER:Nobbade Jordan – gick miste om miljarder

Enligt hans agent, David Falk, är det precis vad han valde att göra 2017.

– Jag hade löst en deal för honom för tre år sedan som var värd 100 miljoner dollar. Allt han behövde göra, mer än att ge sitt namn och godkännande, var att göra ett en- till två timmars framträdande där han skulle tillkännage dealen, men han tackade nej, har Falk sagt i amerikansk radio enligt NBC News.

Respekterar beslutet

Vad själva dealen ska ha inneburit berättar inte Michael Jordans agent. Men han respekterar sin klients val att tacka nej.

– Gud välsigne honom. Han har varit så framgångsrik och det ger honom möjligheten att kunna göra vad fan han vill, eller inte göra saker han inte känner för. Jag respekterar verkligen det. Han är väldigt, väldigt, selektiv kring vad han väljer att involveras i.

LÄS MER:Michael Jordan berättar om kokainfesterna i Chicago Bulls

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS