Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kobe Bryant och Michael Jordan. Bild: TT
Kobe Bryant och Michael Jordan. Bild: TT

Michael Jordan efter tragedin: "Jag älskade Kobe"

Basketlegendaren Kobe Bryant omkom i en helikopterolycka tillsammans med sin 13-åriga dotter i går. Händelsen har chockat världen. Inte minst basketens största genom tiderna, Michael Jordan.
"Han var som en lillebror för mig", skriver Jordan.

Kobe Bryant är död. "The black mamba", som en av världens bästa basketspelare någonsin kallades, omkom i en helikopterolycka på väg till en basketmatch med sin 13-åriga dotter Gianna Bryant som inte heller hon överlevde kraschen.

Händelsen har chockat världen både inom och utanför idrotten och mängder av reaktioner över den 41-årige femfaldige NBA-mästarens och dubbla OS-guldmedaljörens bortgång har strömmat i sociala medier.

När Kobe Bryant slog i genom i NBA kallades han "den nye Michael Jordan" av många. Själv ville han inte vara någon annan än Kobe Bryant, men relationen till Jordan, som anses vara den bästa basketspelaren genom tiderna med Bryant hack i häl, var stark och nu har Jordan skrivit ett uttalande efter olyckan:

"Jag är i chock över nyheten om Kobes och Giannas bortgång. Ord kan inte beskriva den smärta jag känner just nu. Jag älskade Kobe, han var som en lillebror för mig”.

Även Kobe Bryants radarpartner i Los Angeles Lakers, Shaquille O'neil, har uttalat sig:

"Det finns inga ord för att förklara smärtan jag går igenom just nu i den här tragiska stunden när jag har förlorat en vän. Min bror, min partner som jag vunnit mästerskap med, min ”dude” och ”homie”.

Dagen innan olyckan passerades Kobe Bryant som låg på tredjeplats över flest poäng genom tiderna av landsmannen LeBron James. Bryant som betytt mycket LeBron James under hans karriär skrev på Twitter kort efter James passerade honom i poängstatistiken.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.