Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Michael Jordan donerar 82 miljoner kronor till sjukvården

I vissa delar av USA är sjukvården bristfällig – något som blivit tydligt under coronapademin.
Nu väljer basketlegendaren Michael Jordan att donera 82 miljoner kronor för att bygga två hälsokliniker i närheten av hans hemstad Wilmington North Carolina, det skriver Forbes.
”Det är glädjande att kunna ge tillbaka”, säger han i ett uttalande.

Michael Jordan är enligt många den bästa basketspelaren genom tiderna – vilket också har gjort honom till en av de bäst betalda idrottarna genom tiderna.

Enligt sajten Forbes ska den nu 57-åriga legendaren vara god för hisnande 13,2 miljarder kronor. Majoriteten av pengarna har han tjänat utöver sin lön i NBA.

Under spelarkarriären fick Jordan kritik för att inte engagera sig i frågor utanför basketen, vilket inte verkar vara fallet längre.

I somras valde han att donera nästan en miljard kronor till organisationer som jobbar för social och etnisk rättvisa, detta till följd av George Floyds död till följd av polisbrutalitet.

LÄS MER: Tom Brady kastade Super Bowl-trofén mellan två båtar

Jordan donerar 82 miljoner till sjukhus

Nu väljer Michael Jordan att återigen donera en stor summa pengar. Under coronapandemin har otillgängligheten av bra sjukvård i vissa delar av USA allt mer blottats, vilket Jordan vill hjälpa till att motverka.

Enligt Forbes har basketlegendaren nu valt att donera 82 miljoner kronor för att det ska kunna öppnas två hälsokliniker i hans hemstad Wilmington, North Carolina.

Klinikerna kommer enligt sajten öppna i början av 2022 och finnas till för landsbygden i området, samt personer med dålig eller ingen sjukförsäkring alls, det meddelar Novant Health System.

LÄS MER: Brady historisk efter ännu en Super Bowl-seger: ”Så stolt”

”Wilmington har en speciell plats i mitt hjärta och det är glädjande att kunna ge tillbaka till samhället som har stöttat mig under hela mitt liv”, säger Jordan i ett uttalande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.