Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Michael Jordan berättar om kokainfesterna i Chicago Bulls

På 80-talet kallades NBA-laget Chicago Bulls för en "resande kokaincirkus” i en tidningsartikel.
I dokumentären ”The Last Dance” bekräftar basketlegendaren Michael Jordan bilden.
– Jag hade aldrig sett något liknande, säger han.

När Michael Jordan draftades av Chicago Bulls 1984 var det långt från den dynastin som tog världen med storm på 90-talet som han anslöt till.

Laget var bland de sämsta i ligan och var ökända för att lägga det mesta krutet på att festa. I en tidningsartikel på 80-talet kallades laget för ”Bulls resande kokaincirkus”.

I den nya dokumentären "The Last Dance" ger Michael Jordan sin bild av hur det var att, som ung, komma till det laget.

Han berättar bland annan om hur han under en försäsong skulle kolla vad hans lagkamrater gjorde på hotellet. Efter att ha letat hittade han till slut ett rum där de var.

Han knackade dörren och hörde direkt hur det blev tyst i hotellrummet.

– De sa ”fan, han är bara en rookie, det är lugnt”. Så jag öppnade dörren och nästan hela laget var där. Jag hade aldrig sett något liknande i hela mitt liv. Det fanns kokain, marijuana, kvinnor. Jag sa direkt att ”jag drar” för jag tänkte att om det skulle bli en razzia hade jag varit lika skyldig som alla andra i rummet. Efter den händelsen höll jag mig mest för mig själv, berättar Jordan.

Hölls sig borta från festandet

I dokumentären beskrivs Michael Jordan som en person som inte ville festa - utan i stället lägga full fokus på basketen. Dåvarande Rod Higgins berättar bland annat hur Jordan höll sig till Apelsinjuice och 7-Up.

– Jag gillade att spela kort och se på film, jag gick inte på klubbar. Jag röker inte, använder inte kokain och på den tiden drack jag inte ens. Jag ville bara vila och spela basket, säger Jordan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.