Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tränaren Allan Kuhn gjorde vad han kunde för att få fart på Malmö FF.

MFF tappade serieledningen

Slarv, slarv och åter slarv – sedan var serieledningen borta. Malmö FF:s 1–3-förlust mot Djurgården gjorde att IFK Norrköping passerade i tabelltoppen.

Det första insläppta målet kom via en frispark från så långt håll att den nog aldrig kunnat störa Johan Wiland i MFF-målet – om det inte varit så att en försvarare sträckt fram foten och styrt bollen i nät.

Vid det andra bjöd mittbacken Kari Arnason anfallaren Michael Olunga på ett friläge från halvplan och vid det tredje och sista, när det kändes som att MFF var på väg att kunna pressa in en 2–2-kvittering, bjöd laget på en kontring som resulterade i ännu ett blytungt baklängesmål.

- Överlag är det en ganska hyfsad match ändå, men vi slarvar vid alla tre målen egentligen, säger MFF-anfallaren Markus Rosenberg efter 1–3-förlusten.

"Kan inte vara missnöjd"

Gästerna låg under med 0–2 efter en dryg kvart mot ett Djurgården som kom ut aggressivt och energiskt, men varken Rosenberg eller MFF-tränaren Allan Kuhn tyckte att laget gjorde en för blek insats, totalt sett.

- Vårt spel var okej, krigaregenskaperna var okej, men vi bjuder bort matchen och det kan jag inte vara nöjd med. Men jag kan inte vara missnöjd med sättet spelarna spelar och kämpar på, säger Kuhn.

"Nån gång förlorar du"

I och med att Norrköping bortaslog Helsingborg under söndagen passerar de Malmö FF och går upp i serieledning.

- Det kommer bli tätt in i det sista. Vi hade inte förlorat sedan maj, så nån gång förlorar du fotbollsmatcher. Nu har vi match redan torsdag-söndag, så det gäller att ställa om snabbt, säger Rosenberg.