Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

MFF-spelare med i historisk trupp

– De har visat vad de kan, både i allsvenskan och U21, säger förbundskapten Erik Hamrén.

De som har visat vad de kan är mittbacken Ponus Jansson och mittfältaren Jiloan Hamad – två Malmöspelare med bra höstform.

– Jag ser attityd, kvalitet och framtid i dem, säger Erik Hamrén.

Ola Toivonen och Johan Elmander saknas – och förutom de unga MFF-spelarna var det inte direkta överraskningar till årets sista landskamp som spelas mot England på onsdag på nya Friends arena. Marcus Berg är med – mycket tack vare anfallsskador, alltså. Däremot finns det inte plats för Alexander Gerndt, som har gjort flera mål på sistone i holländska ligan.

– Jag har tagit ut truppen på sportsliga grunder ,och han har en privat pågående ärende (hovrättsförhandling gällande hustrumisshandel i Malmö nästa vecka). Även om han går bra i klubblaget nu, betyder det inte att han skulle göra det även i landslaget, säger Hamrén.

När förbundskaptenen får frågan hur 0-4 borta mot Tyskland kunde bli till 4–4 skakar han bara på huvudet.

– Ibland pratar man om bragder. För mig var detta en bragd – ja, nästan ett mirakel. Men det visar att vi kan rubba även de bästa lagen. Det handlar om tre saker: attityd, spelidé och individuell skicklighet. När alla de tre komponenterna stämmer, då kan vi störa även världens bästa lag.

Och när de inte gör det?

– Då kan det bli som mot Kazakstan och Färöarna. Där funkade inte spelet som vi ville, och det var inte så många bra individuella prestationer heller. Men vi hade i alla fall attityden att falla tillbaka på då. Det var tack vare den som vi vann.