Søren Rieks stod för ett drömmål när hans Malmö FF bröt IFK Norrköpings förlustfria trend.

MFF fortsätter vinna – förlängde svit

Malmöpoängen fortsätter att rassla in under Uwe Rösler. Under lördagen kammade den tyske tränaren hem sin sjunde raka match utan förlust när de himmelsblå besegrade formstarka IFK Norrköping med 2–1.

|

Den 29 april föll IFK Norrköping oväntat hemma mot bottenlaget Trelleborg. Därefter har man gått som tåget i allsvenskan, och inför lördagens drabbning borta mot Malmö FF hade man trots ett tufft spelschema inte förlorat på åtta raka matcher. Men mot ett nästintill lika formstarkt hemmalag bröts sviten när östgötarna föll med 1–2 efter ett kanonmål signerat Sören Rieks.

Formstarkt anfallspar

Under vårsäsongen hade Malmö det kämpigt med målproduktionen, och de senaste veckorna har klubben värvat flera offensiva pjäser. Inför matchen presenterades hemvändaren Guillermo Molins inför publiken, och ute på plan gjorde Romain Gall sin debut på vänsterkanten medan Marcus Antonsson inledde på bänken.

I takt med att konkurrensen hårdnat har dock det ursprungliga anfallsparet Markus Rosenberg och Carlos Strandberg allt oftare börjat hitta målet. Med fem minuter på klockan spelade Strandberg fram Rosenberg som kapades i straffområdet, och lagkaptenen klev själv fram och sköt distinkt in sitt åttonde mål för säsongen. Det var för övrigt första gången under säsongen som Norrköping fick en straff blåst emot sig.

Drömmål av Rieks

Efter det tidiga baklängesmålet tog gästerna sig stegvis in i matchen, och tio minuter in i andra halvlek kvitterade Simon Skrabb på halvvolley. Norrköping fortsatte att trycka på och hemmalaget verkade tröttna i hettan. Bland annat fick Oscar Lewicki utgå efter att ha kollapsat i värmen.

Men i stället var det Malmö som återtog kommandot när formstarke Søren Rieks i den 65 minuten elegant skruvade in ett långskott via ribban. Målet förblev matchens sista, och hemmatränaren Uwe Rösler förlängde därmed sin förlustfria svit till sju matcher.

- Det här var den svåraste matchen sedan jag tog över som tränare. Under de sista 20 minuterna klarade vi inte av att kontrollera matchen, och vi måste lära oss att bli mer effektiva. Men spelarna gav mig allting i hettan, sade Rösler.

Resultatet innebär att Norrköping gick bet på möjligheten att gå upp i delad serieledning med AIK, medan Malmö efter sin fatalt misslyckade vår fortsätter att smyga sig närmare toppskiktet.

- Det är klart att matchen kändes som en vågskål gällande om vi ska ännu vara med till slutet, sade målskytten Rosenberg, som sade att spelarna fortfarande inte kollar på tabellen.