Mesta mästarna blev för svåra för Villa

Det blev mycket riktigt en dramatisk avslutning på den jämna bandysäsongen 2015/16. Först med tio minuter kvar av matchen avgjorde Västerås – och tog därmed sitt andra raka SM-guld. SM-finalen mot Villa-Lidköping slutade 5–2.

|

Först fixade Ted Bergström 3–2 tack vare ett välplacerat hörnskott, och fem minuter senare avgjorde Tobias Holmberg matchen med sitt 4–2. Simon Jansson sköt in det sista målet på tilläggstid.

Fram till dess hade matchen varit väldigt tillknäppt och oviss.

Det var först efter Västerås 2–0-mål (Patrik Sjöström efter en frislagspetning) i början av andra halvlek som matchen, märkligt nog, tände till.

David Karlsson reducerade i anfallet efter och när sedan Johan Esplund snappade upp en felpass och knackade in 2–2 blev det riktigt dramatiskt.

Men när det stod och vägde som mest fick Västerås en hörna, och Ted Bergström klippte till.

SM-guldet är Västerås andra raka och 20:e totalt. Det firades dock lite väl tidigt, när Västeråspubliken var på väg in på isen återstod det ännu flera minuters spel. Målvakten Andreas Bergwall tvingades skicka ut dem igen.

I och med förlusten får Villa-Lidköping vänta i minst ett år till på klubbens första SM-guld.

"Bara" 15748 hade tagit sig till Tele 2 Arena och finalen. Det är den sämsta publiksiffran på över 20 år.