Leo Messi. Arkivbild.
Leo Messi. Arkivbild.

Messi tillbaka – men Iniesta tveksam

Hans tredje son har kommit till världen. Därmed är Lionel Messi åter till åttondelsfinalreturen i Champions League mot Chelsea – redo att förlösa sitt Barça. Däremot är lagkaptenen Andrés Iniesta tveksam till spel.

ANNONS
|

I det första mötet i London för tre veckor sedan spräckte Lionel Messi sin måltorka om totalt åtta matcher mot Chelsea. Fullträffen gav slutresultatet 1–1 inför onsdagens retur på Camp Nou. Och då är den 30-årige argentinske stjärnan tillbaka i tränare Ernesto Valverdes lag.

Messi saknades i lördagens 2–0-seger i ligan borta mot Málaga, då han var med sin fru som födde parets tredje son Ciro.

- Jag tror att han kommer att vara än mer motiverad än vanligt och fysiskt så kommer han att vara i topptrim nu när han har fått en matchs vila, sade mittfältaren Sergio Busquets.

ANNONS

Däremot är lagkaptenen och mittfältsikonen Andrés Iniesta, framspelare till Messis 1–1-mål i bortamötet, ett frågetecken. 33-åringen blev lårskadad mot Atlético Madrid den 4 mars, men kunde träna lätt under måndagen.

- Vi måste besluta om vi kan riskera honom, sade tränare Ernesto Valverde.

Barcelona har 18 segrar och två oavgjorda på säsongens 20 matcher på Camp Nou i ligan, Champions League och cupen. Chelsea har, å andra sidan, aldrig besegrat Barcelona på bortaplan i något tävlingssammanhang.

I Istanbul har Bayern München betryggande 5–0 att gå på från det första mötet med Besiktas.

TT-AFP

ANNONS