Barcelonas Lionel Messi jublade efter sitt 3–0-mål, argentinarens 100:e i Champions League, i hemmamötet med Chelsea på Camp Nou.

Messi skrev dubbel historia: "Stor bedrift"

Fotbollskarriärens snabbaste mål och den 100:e fullträffen i Champions League. Tvåmålsskytten Lionel Messi hade stor show när Barcelona hemmabesegrade Chelsea med 3–0 och är vidare till kvartsfinal.

|

Det låg spänning i den katalanska luften inför returmatchen i Champions Leagues åttondelsfinal mellan Barcelona och Chelsea.

Den försvann redan efter drygt två minuters spel. Det extremt passningsorienterade hemmalaget lirkade bollen emellan sig 43 gånger i rad utan att Chelsea kunde göra någonting åt det.

Stjärnanfallaren Lionel Messi bredsidade i stället in 1–0 med fel fot, den högra, från snäv vinkel mellan benen på belgiske målvakten Thibaut Courtois. Den lille skäggige lagkaptenen hade aldrig gjort ett snabbare mål i fotbollskarriären – efter 128 sekunder.

"Glada för Messi"

Drygt en kvart efter sitt rekordsnabba ledningsmål spelade 30-årige Messi fram 20-årige Ousmane Dembélé till fransmannens första i Barçatröjan.

Argentinaren snodde åt sig bollen vid mittlinjen, sprintade igenom Chelseaförsvaret och serverade Dembélé med vänstern. Anfallskollegan högersköt upp bollen, via Courtois, i det vänstra krysset.

I andra halvlek behövde Messi drygt 17 minuter på sig att göra sitt andra mål i matchen när han sköt 3–0 bakom en, återigen, tveksamt agerande Courtois i 63:e minuten.

Messi – som gjorde 1–1 i den första åttondelsfinalen på Stamford Bridge i London – blev därmed den andre spelaren, efter antagonisten Cristiano Ronaldo, att göra 100 mål i Champions League.

- Jag tycker det är en stor bedrift. Vi är glada för honom. Vi vill fortsätta på det här sättet. Vi försöker alltid att vinna och spela bra fotboll, säger Barcelonas tyske målvakt Marc-André ter Stegen till Viasat.

Chelsea hade en frispark i stolpen från Marcos Alonso och en nick i ribban från Antonio Rüdiger. Men blev till slut nollat på Camp Nou och utslaget med totalt 1–4.

Münchens Müller missnöjd

Bayern Münchens åttondelsfinalmöte med Besiktas i Champions League var redan avgjort efter tyskarnas 5–0-seger på hemmaplan.

Men Bayern visade ändå ett nytt styrkebesked inför kvartsfinalspelet och besegrade det turkiska storlaget med 3–1 i returen i Istanbul.

Men tyske anfallaren Thomas Müller var missbelåten efter matchen.

- I andra halvlek hade vi inte riktigt kontroll. Det var lite vilt spel, fram och tillbaka. Vi tappade för mycket boll, tog onödiga frisparkar, säger han.

- Vi vann med 3–1 på bortaplan, men på något sätt kändes den där andra halvleken inte speciellt bra.

Thiago – som senare fick kliva av med en fotskada – inledde Bayern Münchens målskytte i den 18:e minuten och Besiktas högerback Gökhan Gönül gjorde självmål fram till bortalagets 2–0 i 46:e.

Gönül spelade sedan fram lagkamraten Vágner Love till en 1–2-reducering i 59:e minuten innan bortalagets inhoppare Sandro Wagner fastställde slutresultatet till 3–1 i 84:e.

TT-Reuters

Fakta: Så fortsätter Champions League

Liverpool, (England), Manchester City, (do), Juventus (Italien), Roma (do), Barcelona (Spanien), Real Madrid (do), Sevilla (do), Bayern München (Tyskland) är de åtta lagen klara för kvartsfinal.

Lottningen sker på fredag vid lunchtid. Då kan lag från samma land ställas mot varandra. Dubbelmötena spelas den 3–4 och 10–11 april.

Semifinalerna spelas den 24–25 april och 1–2 maj. Finalen avgörs på Kievs Olympiastadion den 26 maj.