Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Antonio Calanni
Bild: Antonio Calanni

Meriterat nyförvärv till Häcken: "Enkelt val"

Häcken förstärker truppen under sommaren. Senaste nyförvärvet är Joona Toivio, 30, som ansluter direkt. – Det var ett enkelt beslut att komma hit, säger han till klubbens hemsida.

Häckens fjärde nyförvärv den här sommaren är en mittback med svenskoppling. Under flera säsonger storspelade Joona Toivio i Djurgården innan det blev spel i en rad andra klubbar innan han nu återvänder till allsvenskan.

Mittbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2021.

– Jag ville ha ett tryggt ställe för min familj och Sverige är väldigt likt Finland. Och jag känner till Häcken sedan jag spelade i Allsvenskan. Så när möjligheten dök upp så var det ganska enkelt att ta beslutet att komma hit, säger han till klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ: "Vi kunde inte låta bli - det här var bra"

Den finske försvararen är tydlig med att målet under hans år på Hisingen är att sikta mot toppen.

– Självklart vill jag att komma så högt upp i tabellen som möjligt med laget. Men först vill jag bara komma in i truppen och laget, lära känna alla spelare, tränare och de som jobbar runtomkring klubben. Sen vill jag hitta min plats i laget och spela så mycket som möjligt.

Med tanke på Juhani Ojalas skada och Rasmus Lindgrens hjärnskakning så fick Sonny Karlsson upp ögonen på Toivio som han hyllar.

– Det är en bra fotbollsspelare med ledaregenskaper. Han är en stabil mittback på den högsta nivån vi kan vara att jaga, säger han.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.