Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Meriterade nyförvärvet gör debut: "Jag är redo"

Högsbo Basket satsar för att nå ett avancemang till högsta serien. I kväll gör meriterade nyförvärvet Fantasia Hilliard debut. – Jag är väldigt förväntansfull, säger hon till GP.

I början av januari plockade Högsbo Basket in Fantasia Hilliard från Siauliai Universitetas i den litauiska ligan. Värvningen av amerikanskan är en tydlig del i Göteborgsklubbens satsning för att nå spel i basketligan nästa säsong. Efter att ha tillbringat några veckor i Sverige och Göteborg är det så dags för Hilliard att dra på sig Högsbo-tröjan för första gången. 23-åringen kommer finnas med i den trupp som i kväll välkomnar RIG Mark till Gothia Arena. 

– Äntligen! Jag är väldigt förväntansfull, säger stjärnan inför debuten.  

Hur går dina tankar inför din första match? 
– Det har varit en lite halvknepig situation där jag har fått vänta i några veckor på att få spela match. Det är lite segt, för det är ju matcherna man längtar mest efter. Men samtidigt har jag i stället fått god tid på mig att lära mig vårt spelsätt, förstå de taktiska bitarna och bekanta mig med mina lagkamrater. 

Och trots att det var ett tag sedan Hilliard spelade match är hon säker på var hon står formmässigt.  
– När du kommer till en ny klubb mitt i säsongen så måste du se till att vara i bra form. Du måste vara redo att spela. Annars blir du inte långvarig i klubben. Fysiskt känner jag mig jättebra och jag har fått en bra känsla av laget. Jag är redo. 

Känner du av någon nervositet inför debuten då? 
– Nej, det tycker jag inte. Jag är som sagt bara otroligt förväntansfull och grymt laddad.

Och hon gläds lite extra över att få inleda på hemmaplan. 
– Det är helt perfekt! Att få spela första matchen hemma framför dina egna supportrar och framför alla som hejar på dig betyder lite extra. 

Högsbo har imponerat så här långt under årets säsong. Efter en stark höst i basketettan södra har laget fortsatt att trumma på i superettan. Inför mötet med Mark placerar göteborgarna sig som trea i tabellen. Men topp två krävs för uppflyttning. Och Hilliard vet vad hennes och klubbens målsättning är.  

– Självklart siktar vi på att ta klivet upp. Det är det långsiktiga målet. Och det hoppas jag kunna hjälpa klubben med att uppnå.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.