Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JOHANNA LUNDBERG

Meraf Bahta nobbar Europalaget för träning

Hon var som enda svensk uttagen i Europalaget i terränglöpartävlingen Great Edinburgh XCountry i Skottland. Men Meraf Bahta kommer inte komma till start, det skriver SVT Sport.

Distanstävlingen i terränglöpning Great Edinburgh XCountry går av stapeln i Skottland den 13 januari. I lagtävlingen tävlar Europa, USA och Storbritannien mot varandra. Enda svensk uttagen till tävlingen var Kungälvs-löperskan Meraf Bahta. Nu meddelar hennes tränare Ulf Friberg att hon inte kommer delta i tävlingen.

– Meraf springer inte i Skottland. Vi är på läger i Sydafrika och det tar tid och energi att åka dit och tillbaka igen, säger han till SVT Sport.

LÄS OCKSÅ: Meraf Bahta satsar på längre distanser

Meraf Bahta tog sig under sommarens friidrotts-VM till final på 1500 meter. För några veckor sedan sa hon till GP att hon nästa säsong kommer satsa på längre distanser, som 5000 och 10 000 meter.

– Det passar mig bra med längre distanser. När jag springer långpass känner jag alltid att jag orkar längre. Men jag ska ha kvar spurten på slutet också, sa Meraf Bahta då.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.