Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Melwin Holms succé – nytt rekordhopp

Melwin Lycke Holm fortsätter imponera. Den 15-årige talangen hoppade 2,12 i Huddinge under lördagen, vilket är karriärens högsta hopp utomhus.
– Ja, det går åt rätt håll, säger pappa Stefan Holm till Sportbladet.

Förra gången Melwin Lycke Holm hade chansen att slå personligt rekord var under Karlstad GP för ett par veckor sedan. Den gången satte dock väderkaos käppar i hjulen för talangen då en hagelstorm drog in över stadion i samma veva som Holm började komma upp på sina högre höjder.

Men under lördagen var Holm tillbaka i tävlingssammanhang och med bättre förutsättningen – då fick hans tidigare personbästa utomhus se sig slaget.

15-åringen hoppade över 2,12, vilket är hans tredje personbästa utomhus det här året. Det är långt i från omöjligt att det blir fler.

Fick åka själv

– Ja, jag hoppas det. Han har ju hoppat 2,08-2,09-2,10- 2,11 och 2,12 på sina fem senaste tävlingar, även om det inte varit i den ordningen, säger hans pappa och tränare, höjdhoppslegendaren Stefan Holm till Sportbladet.

Stefan Holm var däremot inte med i Huddinge och följde sin son den här gången utan har bara fått rapporter efteråt.

– Den här gången fick han åka själv som en del i hans personliga utveckling. Därför kan jag inte säga något om hur det såg ut, men det var motvind enligt Melwin då jag pratade med honom efteråt, säger Stefan Holm.

Nästa tävling för höjdhoppslöftet är på onsdag i Arvika.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.