Meijer skadad – VM kan vara i fara

Friidrotts-VM är bara 3,5 vecka bort. Då passar det inte så bra att stuka foten.
– Ja, det är dålig tajming på allting just nu. Det kändes som jag var på g, men det hjälper ju inte nu, säger stavhopparen Michaela Meijer till Aftonbladet.

ANNONS
|

Det var på inhoppningen till lag-SM i Uppsala som Örgryte-hopparen skadade sig. Hon bet ihop och tog sig till slut över 1,60 meter – för att säkra en poäng till sin klubb.

– Stukningen var inte värre än att jag kunde ta mig fram och klara i alla fall. Det gick ändå att ta sig framåt, säger hon.

Hoppet över 1,60 kan vara ett personligt rekord – hon kan inte minnas att hon någonsin hoppat lägre på tävling.

– Jag tror inte det. Jag minns min första tävling som trettonåring. Då hoppade jag 1,80 och jag tror inte det blivit lägre sedan dess.

ANNONS

Meijer siktar på sitt fjärde raka VM och hon hoppas kunna vara med i mästerskapet i Eugene i USA som startar den 15 juli.

– Det kändes inte så där jätteilla. Jag har haft värre stukningar, säger hon.

– Men nu får vi se vad det blir.

LÄS MER:Bengtström gläds över berömmet från Duplantis

LÄS MER:Jättekast av Daniel Ståhl – ny världsetta

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS