Michaela Meijer vann stavhoppet i Världsungdomsspelen på 4,70.
Michaela Meijer vann stavhoppet i Världsungdomsspelen på 4,70. Bild: JESPER ZERMAN

Meijer nosade på svenskt rekord – med ny stav

VM senare i höst är det stora målet, men redan under Världsungdomsspelen i helgen visade Michaela Meijer att formen är god. Stavhoppsstjärnan klarade 4.70 och gjorde även försök på rekordhöjden 4.80 – dessutom med ny stav. – Jag vill vara förberedd för Doha, säger Michaela Meijer.

ANNONS
|

Inledningen av säsongen har varit lite kantig för Michaela Meijer. Framför allt då mer eller mindre samtliga utomhustävlingar hon gjort den här utomhussäsongen har varit under tuffa och tämligen dåliga förhållanden.

Men under Världsungdomsspelen på Ullevi i helgen blev de klart bättre och då visade också stavhoppsstjärnan från Mölnlycke att hennes form inför mästerskapshösten är god. Meijer hoppade nämligen över 4,70 utan darr på ribban och det fanns dessutom klart mer att hämta i hoppet.

– Det var ärligt talat inte jättebra. Jag hade en del sidvind så det var kämpigt att få upp någon riktig fart. Två av försöken på 4,80 var tekniskt mycket bättre, säger Michaela Meijer.

ANNONS

Ja, för det blev tre försök för att slå det svenska utomhusrekordet som just nu innehas av Angelica Bengtsson på 4,76, men det stannade på 4,70 för Meijer inför hemmapubliken på Ullevi,

Tävlingen blev också lite av en test för Michaela Meijer. Nyligen gick hon nämligen över till en ny stav. Staven är i samma serie som hennes tidigare, men hårdare än de hon hoppat med tidigare under säsongen.

– Jag brukar gå på med lite hårdare stavar mot slutet av säsongen, men vi bestämde oss för att göra det lite tidigare i år för att ändå prova och för att vara så förberedd som möjligt inför VM. Det var skönt att få lite höjder i kroppen i helgen, säger Meijer.

Det är VM i Doha i höst som är säsongens stora mål för Michaela Meijer och säsongen kommer i stora drag att handla om att pricka in formen så bra som möjligt tills dess.

– Formen är helt okej. Det blir bättre och bättre. Jag kommer snart ta det lite lugnt med tävlingar och gå på med träning igen. Det är för VM jag har lagt upp min planering och den blir lite annorlunda eftersom att VM går så sent på säsongen i år, men jag ska åka dit och vara förberedd, säger Michaela Meijer.

ANNONS
ANNONS