Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Meijer i tårar – utslagen redan i kvalet

VM hann knappt börja innan det var över för Michaela Meijer. Efter tre misslyckade försök på kvalgränsen 4,35 meter i stavhoppskvalet fick göteborgaren lämna mästerskapet med tårar i ögonen. – Jag låg för nära i varje hopp, säger Meijer.

För ett par veckor sedan satte Michaela Meijer nytt svenskt rekord när hon hoppade 4,71 meter. Trots att hon dagarna innan VM vittnat om att formen var god och att hon den här sommaren känt en helt annan stabilitet på höga höjder var allt positivt som bortblåst på VM.

24-åringen kom snett in i samtliga försök på ingångshöjden 4,35 och misslyckades därmed att avancera vidare från de försök hon räknat med att passera utan problem.

Med tårar i ögonen lämnade svenskan innerplan. Hennes tränare Gustaf Hultgren var förvånad över det tidiga uttåget.

– För mig var det överraskande att det gick som det gick. Hon klagade inte på att något kändes ovanligt så det är ett mysterium än så länge, säger han och fortsätter:

– Det hade varit enklare om det hade varit något specifikt. Det var det inte, säger han.  

"Låg för nära i varje hopp"

Meijer själv var märkbart besviken när hon mötte mixade zonen efter uttåget ur VM.

– Jag låg för nära i varje hopp och får inte plats att göra ett uthopp så det funkar inte, säger Meijer. 

Var det nerver?

– Nej, kroppen känns bra så det är tufft nu.

När Meijer landade i mattan efter det tredje försöket var svårt att sätta ord på känslorna.

– Jag vet inte, det är tomt.

Hur laddar man om efter det här?

– Vi får väl se, det märker vi.

Även för Lisa Gunnarsson tog VM slut redan i kvalet. 17-åringen inledde med att klara 4,20 på tredje försöket innan hon i första försöket sedan lyckades ta sig över 4,35. Men på 4,50 tog det stopp för talangen. För Angelica Bengtsson väntar däremot med final. Hon tog sig över 4,20, 4,35 och 4,50 utan rivningar och klarade sedan 4.55 i tredje vilket tog henne till finalen. 

– Det kändes helt okej. Jag var inte så högt över ribborna som jag hade velat. Banorna är fantastiska så jag ser jättemycket fram emot finalen, säger hon. 

Angelica Bengtsson hoppade i kvalgrupp två och fick därmed se Michaela Meijer och Lisa Gunnarsson lämna arenan besvikna. Framförallt rumskamraten Meijer fick stöd av den svenska VM-finalisten.

– Jag gav henne en kram innan jag hoppade på 4.55. Då blev det också att jag fick tänka att jag fick representera Sverige så jag tog ändå i, säger Angelica Bengtsson.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.