Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Truppchefen Peter Reinebo hoppas på fler svenska medaljer i Pyeongchang.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Medaljmålet uppnått – nu ska det överträffas

Medaljmålet är uppnått. Nu är det upp till Sandra Näslund, curlinglagen och Charlotte Kalla – med flera – om det ska överträffas.

Efter tre medaljlösa dagar var det blågult på pallen igen. Charlotte Kallas och Stina Nilssons silver i sprintstafetten var Sveriges åttonde OS-medalj i Pyeongchang.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Därmed är SOK:s mål uppnått.

- Det är jag väldigt nöjd med. Nu ser jag fram emot möjligheten att överträffa målet. Det är fyra dagar kvar och många som ska i elden som sett bra ut. I morgon har herrarna slalom och sedan rullar det på, säger truppchefen Peter Reinebo.

Några timmar efter intervjun med Reinebo åkte Tre Kronor – på förhand en tydlig medaljkandidat – överraskande ut i kvartsfinalen mot Tyskland.

Men Sverige har fortfarande flera medaljhopp kvar i OS, exempelvis skicrossåkaren Sandra Näslund, curlinglagen och Charlotte Kalla på tremilen.

Sveriges fyra OS-guld hittills har en sak gemensamt:

Det är kvinnor som tagit dem.

- Inte helt oväntat men väldigt roligt, säger Reinebo.

- Om man tittar på hur det har sett ut på sommarsidan så har kvinnorna stärkts allt mer, medan herrsidan tappat. Nu ser vi samma tendens på vintersidan. Men det får gå fler spel innan man drar stora växlar av det.

Det har inte bara varit blågula succéer i Sydkorea. Förutom Tre Kronor har freestyle- och snowboardgrenarna misslyckats och är medaljlösa hittills.

- De är inte nöjda med sina insatser. Nu har vi big air och skicrossdamerna kvar. Vi får summera efter det, säger Reinebo.