Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristian Karlsson och Mattias Falck har spelat färdigt i VM-dubbeln. Arkivbild

Medaljdrömmen sprack: "Min tyngsta förlust"

Det blir ingen medalj i dubbel på bordtennis-VM för Mattias Falck och Kristian Karlsson. Ovidiu Ionescu, Rumänien, och Álvaro Robles, Spanien, vann förkrossande med 4–0.

Parallellt med att ha tagit sig till kvartsfinal i singel hade Mattias Falck i par med Kristian Karlsson nått lika långt i dubbel i bordtennis-VM i Budapest. Och då det inte spelas någon bronsmatch i bordtennis-VM hade Falck/Karlsson säkrat minst en bronsmedalj vid seger mot Ovidiu Ionescu och Álvaro Robles. I så fall Sveriges första VM-medalj i dubbel sedan 1997, då legendarerna Jörgen Persson och J-O Waldner tog silver i Manchester.

Men medaljdrömmarna för det fjärdeseedade svenska paret grusades alltså.

Rejält.

Och någon förklaring till hur sjundeseedade Ionescu och Robles kunde vinna så komfortabelt – 11–5, 11–7, 13–11, 11–9 – kunde svenskarna inte ge.

- Hade jag vetat det så hade vi spelat annorlunda, sade en besviken Mattias Falck.

Falck och Karlsson kom aldrig riktigt in i matchen, och de få chanser som svenskarna hade – 5–3-ledning i första set med läge till ytterligare poängövertag och setboll i tredje med chans på reducering till 1–2 i set – lyckades de inte förvalta.

- Hade vi fått tredje kanske det hade kunnat gå vägen. Tyvärr kom vi inte upp i nivå och vi spelade helt enkelt inte bra, sade Mattias Falck.