Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

McGregor till polisen efter bussattack

Världens mest omtalade MMA-fighter, irländaren Conor McGregor, är i rejält blåsväder. Under torsdagen attackerade han en buss med andra MMA-fighters. Nu uppger CNN att han åtalas för misshandel.

Det var i samband med en medieträff inför galan UFC 223 i Brooklyn, New York som McGregor började attackera en buss.

Enligt CNN ska McGregor, tillsammans med en grupp andra människor, velat komma åt fighters Khabib Nurmagomedov, som satt på bussen. Detta då Nurmagomedov tidigare hamnat i bråk med McGregors vän Artem Lobov.

"Har aldrig hänt under min tid"

McGregor ska ha attackerat bussen med bland annat papperskorgar och cykelställ. En av utövarna på bussen, Michael Chiesa, skadades av glassplitter och uppgetts ha fått uppsöka sjukhus.

– Conor och omkring 20 andra stormade byggnaden och kom ned till garaget där idrottarna var på väg in i bussarna. De attackerade bussarna genom att slänga soptunnor och andra saker. Michael Chiesa fick skärsår i ansiktet, säger UFC:s ordförande Dana White på MMAjunkies Facebook-sida.

Conor McGregor överlämnade sig till New York-polisen och förhör inleddes. På fredagen åtalades han bland annat för tre fall av misshandel.

– Det här har aldrig hänt under min tid i UFC, säger White och fortsätter:

– Det som hände var kriminellt, vidrigt och det äcklar mig. Vi som organisation måste se till att det här inte händer igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.