Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

McEnroes lösning: "Låt män och kvinnor mötas"

Tennislegendaren John McEnroe påstod att Serena Williams skulle hamna runt plats 700 på herrarnas världsranking. Nu vill han se kvinnor möta män på tennisbanan.

I måndags satte John McEnroe sig själv i blåsväder när han uttalade sig om den 23-faldiga Grand Slam-vinnaren Serena Williams.
– Den bästa kvinnliga spelaren någonsin, utan tvekan. Men om hon skulle spela på herrarnas tour så skulle det vara en helt annan historia. Hon skulle kanske hamna runt 700:e plats på rankningen, sa tennislegendaren i en intervju med CBS.

Uttalandet blev uppmärksammat och Serena Williams svarade på Twitter:
"Kära John, jag älskar och respekterar dig, men snälla var vänlig och håll mig utanför dina uttalanden som inte är baserade på fakta", skrev tennisstjärnan.

Ber inte om ursäkt

Nu har John McEnroe gett sig in i diskussionen igen. Och istället för att backa från sitt uttalande och bygger han på det ytterligare. 58-åringen vill inte be Serena Williams om ursäkt.
– Nej. Men jag känner tyvärr ett behov av att försvara mig själv och säga vad jag verkligen menade. Jag får ofta frågan om hur jag och andra män hade stått oss mot Serena Williams, säger han i en ny intervju med CBS.

Han lägger fram ett förslag:
– Varför löser vi inte bara problemet – och jag är säker på att manliga spelare skulle gå med på det här – genom att låta män och kvinnor spela tillsammans. Då skulle vi inte behöva gissa.

John McEnroe vann sju Grand Slam-titlar under sin karriär och var känd för sitt heta temperament på tennisbanan. I Sverige är han i första hand ihågkommen för sina dueller med Björn Borg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.